torstai 29. heinäkuuta 2010

Lappi touri osa 2

Jumalanvita sentään, ku unohtui tarinan jatko-osa kokonaan Kuningas Halosen kanssa hummatessa, mutta täältä pessee.

Päivä 2. Rovaniemi (inarinsaameksi Ruávinjargâ, pohjoissaameksi Roavvenjárga tai Roavenjárga ja koltansaameksi Ruäˊvnjargg) on Suomen pohjoisimman maakunnan, Lapin, pääkaupunki. Se sijaitsee napapiirin tuntumassa, Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa. Tuo Suomen 15.sta suurin kaupunki.
Sieltä me herättiin maanantaiaamun viettoon. Osa oli nukkunut hyvin ja osa oli kuunnellu isin (meikä) hellää hurinaa. Tommilla oli edelleen krapula/tuhe isoveljen häistä ja Bruslana oli lähteny ninjana aikasin aamulla duunihommiin.
Kun kerran ollaan koviksia niin Morales aka. Kuhmon Pyssy lämäsi kiukaan tulille ja kävästiin riuhtasemassa aamusaunat. Ei muuten tehny pahhaa, voin sannoo.
Alepasta vähän murua rinnan alle ja menoksi. Tommi unohti jäätelön Bruken pakastimeen, josta itse iso mies ei ollut ollenkaan pahoillaan.

Sitten pakattiin Bora ja lähettiin parkille, mutta ensin vähän juomista valintaladosta. Isi eli meikä sijoitin 20senttieee pelikonneeseen ja jumaleissön ku kone anto viis ässää niin sehän tiesi iisimania. Pyssy sitten lähti vielä jäläkilöylyille saman koneen ääreen ja sai kahesti neloset putkeen. Kyllä oli hymy herkässä.

Sitten oltiin hetki parkilla ja tuumailtiin. Simo teki mahtigäpistä ollien kaareen.

Parkilta sitten lähettiin jollekkin yliopistolle päin. Yliopiston vieressä oli joku pienempi koulu, jonka pihassa sitten olikin tuotteliaimmat sessarit miesmuistiin. Videolle taisi tarttua viisi rania ja muutama yksittäinen + pyssyn ja simon digymatskut.

Koululla oli myös hardcore kurbi, johon Samuli teki 5-0.
Bruslana yhtyi seuraamme tuolla koululla kova duunipäivän jälkeen ja päätimme suunnistaa keskustaan ja kirjastolle porraskurpia hinkkaamaan. Sieltä enemmän leffoissa. Tämän jälkeen kävästiin maailman pohjoisimmassa Mäkisessä syömässä ja kyllähän se maistui.

Sitten vissiin mentiin milkwhaleditsispotille. Heikki ja Tommi liekitti sitä. Kuvassa Heikki lämmittelee bs olliella.
Muut tyytyivät ottamaan lepingtonia.

Käytiin sitten jollain ite valetulla kaarigäpi spotilla, johon kukaan ei tehny mittään. Oltiin kuitenkin skate jonka jälkeen Brukke vei meijät jollekkin lastausrampille. Simolta saatiin rani ja Heikiltä taas paljon kaikkea. Alempana bs feeble (muistaakseni).

Viimeisenä spottina vuorossa oli ehkä Rovaniemen legendaarisin spotti. Betonibänkki.
Tommi teki siihen feeblen.


Tämän jälkeen olikin aika sanoa hyvästit Rollolle ja lähteä litomaan kohti Torniota. Kiitokset Brukelle yöpaikasta. Sohva oli parempi kuin uimapatja.

Ajeltiin Tornioon. Takapenkin hurjapäät joi versusta ja puhui syviä. Etittiin telttapaikkaa niin kauan että meikää alkoi ottamaan pattiin. Lopuksi riuhtastiin teltat pystyyn paikalle missä oltiin ekaksi käyty. Auringonlasku oli helemi. Grillattiin kyrsää ja tassuja. Otettiin olutta. Toiset Versusta. Käytiin uimassa. Ite menin nukkumaan. Hurjapäät oli kuulemma menny kiikkumaan ja nauranu Zipille. Samuli oli kertonut vitsejä (näette sitten Digy 2 -leffassa).


Aamulla heräsin n. klo 10 ja kävin uimassa. Pakkasin kamat ja herätin Tommin. Simo heräsi meijän ääniin. Lähettiin Tommin kanssa pyörähtämään kirkolla ja käytiin Arnoldsissa sumpilla. Kun palattiin oli Simolle iskenyt armoton krapula/tuhe tai sitten ruokamyrkytys edellispäivän grilliherkuista. Pakattiin auto ja käytiin Ikeassa syömässä halvat hodarit.

Samana päivänä ajeltiin vielä Kemiin, jossa käytiin VR:llä ja kirpputorilla. Heikki yritti tehä bs nosegrindin jonkun mummon palkinto petunioihin. Kysyttiin joltain paikalliselta nasulta, missä on parkki. Ei osannu neuvoa, mutta kehui, että Kemissä on hyviä mäkiä keulia. Asia selevä.
n. 36min tämän jälkeen meikällä meni sitten se nilikka. Hyrrä polki lihakset auki ja kävi R-kioskilta hakemassa jäitä. Iso kiitos!
Sitten lähettiin jo Oulua kohti ja paikalle päästyämme huomasin, ettei jalalla kävella. Eli ekalla maitojunalla kotiin kiroamaan. Tippa meinasi tulla junassa silimäkulmaan, perkele.
Kundit touraili pari päivää Oulussa. En tiiä mitä tekivät. Saa joku toinen kertoa niistä päivistä.

Loppu